Vesti

Svetski kongres kardiovaskularne medicine u Beogradu: HISPA slavi 10 godina

01.03.2023.
Svetski kongres kardiovaskularne medicine u Beogradu: HISPA slavi 10 godina

U Beoradu se od 2. do 4. marta 2023. godine održava u hotelu Hajat po četvrti put održava Međunarodni kongres Udruženja Centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA i HISPABH, Međunarodnog udruženja za vaskularno zdravlje-ISVH u Beogradu i Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

U jubilarnoj 2023 godini, HISPA slavi 10 godina a ISVH 18 godina i Institut Dedinje 45 godina svog postojanja i rada.

Institut za Kardiovaskularne bolesti Dedinje se pozicionirao kao nacionalni centar za srce i krvne sudove neverovatnim stručnim i naučnim rezultatima, posebno u poslednjih nekoliko godina na polju kardiologije, kardiohirugije, vaskularne hirurgije i anestezije.

Kongresu će prisustvovati Prof. dr Ana Abreu, predsednica Evropskog udruženja za kardiovaskularnu prevenciju, Prof Constantin Davos is Grčke, Prof dr Reuven Zimlichman, jedan od najvećih kardiologa Izraela, prof. dr Marat Ezhov, predsednik Ruskog Udruženja za aterosklerozu, Prof. dr Arman Postadjijan, predsednik Bugarskog udruženja za hipertenziju, eksperti SZO za polje aerozagađenja, buke i kardiovaskularih bolesti na čelu sa Prof Dr Zoranom Jovanović Andersen, Prof. dr Roland Asmar , osnivač ISVH-a, veliki broj predavača iz regiona kao i mnogi drugi

Svetski kongres kardiovaskularne medicine u Beogradu: HISPA slavi 10 godina

Prijatelji udruženja