Vesti

HISPA u Zagrebu

18.04.2016.
HISPA u Zagrebu

Danas je u Zagrebu u okviru Poliklinike Aviva otvoren novi HISPA centar.

Slaven Janečić, direktor Poliklinike Aviva prilikom otvaranja je istakao: „U Poliklinici AVIVA veliku pažnju posvećujemo, kako razvoju novih, tako i visokoj personalizaciji postojećih usluga i programa. Stoga je i otvaranje HISPA centra naš veliki iskorak kada govorimo o kardiovaskularnim bolestima, s obzirom na to da se radi o sveobuhvatnom programu personalizovanih mera lečenja, prilagođenih svakom pacijentu pojedinačno.“

Pacijent se u HISPA centru podvrgava detaljnoj obradi s naglaskom na faktore rizika za kardiovaskularne bolesti, kao i na sve ostalo što utiče na zdravlje pacijenta. Nakon toga, a u cilju izračunavanja kardiovaskularnog rizika radi se detaljan pregled s dodatnim dijagnostičkim metodama. Za svakog pacijenta se radi poseban elektronski karton kojim se dugoročno prati kretanje njegovog zdravstvenog stanja, ali  nudi i personalizovan program, koji uključuje savete za brigu oko zdravlja, ishranu i vežbanje.

Hrvatski centar je  40. centar u svetu, a Prof. Dr Nebojša Tasić, specijalista interne medicine-kardiolog, predsednik i osnivač Udruženja HISPA i načelnik Centra za kardiovaskularna istraživanja „Aleksandar D. Popović“  Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ u Beogradu ističe da je HISPA udruženje je vrlo aktivno u celom regionu i da se u tim centrima uspešno leči više od 7000 pacijenata koji su više godina nakon sniženja kardiovaskularnog rizika pronašli svog lekara, svoj centar i svoj koncept očuvanja zdravlja. Savremena prevencija infarkta ili moždanog udara zasniva se na individualnom pristupu pacijentima te interdisciplinarnosti, što je osnovna karakteristika HISPA centara.

HISPA u Zagrebu
HISPA u Zagrebu
HISPA u Zagrebu
HISPA u Zagrebu
HISPA u Zagrebu

Prijatelji udruženja