Vesti

HISPA Stanari

23.03.2018.
HISPA Stanari

Danas je u mestu Stanari u Republici Srpskoj u domu zdravlja "Stanari" otvoren novi HISPA centar.  Centar je otvorio predsednik HISPA Prof. Dr Nebjoša Tasić. Ovom prilikom je organizovan i pregled pacijenata koji imaju tegobe od strane kardiovaskularnog sistema.

Profesor Tasić je istakao da su nosioci lokalne i Republičke vlasti prepoznali ideju i potrebu da se i u Stanarima otvori HISPA centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti sa posebnim akecentom na infarkt miokarda kao jednog od najtežih oblika kardiovaskularnog oboljenja. Tom prilikom je dodao da HISPA centri postoje širom RS i BiH dok se regionalni centar nalazi u Doboju.

„Opština Stanari kao odgovorna lokalna zajednica u svakom pogledu će pomoći da se razvijaju i dalje druge specijalističke službe koje će se naslanjati kako na Udruženje HISPA tako i druge grane koje će se širiti tako da građani dobiju kvalitetnu i dobru zdravstvenu zaštitu“, istakao je načelnik opštine Stanari, Dušan Panić.

Narodni poslanik u NSRS Goran Jerinić kaže da je dolazak jednog ovakvog stručnjaka u Stanare znak i čvrsto opredeljenje da se u tom pravcu deluje i dalje a sve u cilju unapređenja zdravstvene zaštite stanovništva.

Zamenik direktora Doma zdravlja Stanari, Nedeljko Đekić, poručio je da će pacijenti ubuduće zahvaljujući rukovodstvu opštine i dr Tasiću imati bolju zdravstvenu zaštitu.

„Mi možemo poručiti našim pacijentima i građanima opštine Stanari da će ubuduće imati jedanput nedeljno ovakve preglede“, rekao je Đekić.

HISPA Stanari
HISPA Stanari
HISPA Stanari

Prijatelji udruženja