Vesti

HISPA centar u Trebinju

18.04.2015.
HISPA centar u Trebinju

U prostorijama trebinjske bolnice otvoren je novi HISPA centar.  Centar su otvorili  predsednik HISPA Doc. Dr Nebojša Tasić i direktorka Bolnice Prim. Dr Zdravka Vreća. Centar će pružati usluge ne samo stanovnicima Trebinja nego i susednih opština.

Dr Tasić je ovom prilikom istakao da se otvaranjem ovakvog centra pacijentima iz  Hercegovine pruža mogućnost da na jednom mestu budu zbrinuti na najbolji mogući način, a u skladu sa savremenim vodičima dobre kliničke prakse. On je objasnio da će HISPA Centar biti visokosofisticiran kako u pogledu kadra tako i opreme, a sve što bude nedostajalo doniraće HISPA udruženje.

Rukovodilac Centra biće Dr Aleksandar Radanović, kardiolog trebinjske bolnice koji će sa timom lekara raditi na identifikaciji pacijenata sa povišenim kardiovaskularnim rizikom u cilju smanjenja procenta kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih komplikacija.

Direktorka Bolnice je naglasila da ustanova raspolaže sa odličnim medicinskim kadrom i da će se otvaranjem Centra, sa jedne strane smanjiti pritisak na specijalističke ambulante, a sa druge strane će biti pružena potpunija preventivna zdravstvena zaštita pacijentima sa najvišim rizikom. Ovom prilikom je izrazila i veliko zadovoljstvo uspešnom saradnjom dve ustanove IKVB “Dedinje” i JZU “Bolnica Trebinje” i naglasila da ovo nije ni početak, a ni kraj ove saradnje. 

HISPA centar u Trebinju
HISPA centar u Trebinju
HISPA centar u Trebinju
HISPA centar u Trebinju

Prijatelji udruženja