Vesti

HISPA Sremska Mitrovica

01.10.2014.
HISPA Sremska Mitrovica

 Danas je u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica promovisana HISPA - Udruženje centara za hipertenziju,prevenciju infarkta i šloga, a mitrovačka bolnica postala je 22. centar u mreži centara Srbije.

  Program HISPE predstavio je Doc.dr Nebojša Tasić sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i predsednik ovog udruženja, naglasivši da je ideja HISPE preventivno i pravovremeno lečenje u smislu spasavanja pacijenata od infarkta miokarda i moždanog udara.

 Prim.dr Davor Penjašković,kardiolog, izrazio je zadovoljstvo što je naša ustanova postala deo ovog Udruženja, a da će se lekari i medicinske sestre u Sremskoj Mitrovici založiti da prevencijom i lečenjem pacijenata sa hipertenzijom očuvaju zdravlje ugroženih. Po rečima dr Penjaškovića,koji će i voditi Centar za hipretenziju, za 20-tak dana će i zvanično početi da radi ambulanta za hiperetenziju u sklopu Internističke ambulante, a radiće ,za početak 2 lekara i 1 medicinska sestra.

 Pozdravljajući prisutne, direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica, Prim.dr Miroslav Kendrišić, istakao je, da je Centar za hipertenziju značajan projekat za našu bolnicu i ona je i prostorno i kadrovski sposobna da odgovori potavljenim ciljevima

 

HISPA Sremska Mitrovica

Prijatelji udruženja